
Oletko jo lähettänyt useita työhakemuksia? Eikö haastattelukutsuja kuulu? Työnhaku voi joskus tuntua haastavalta, mutta jo pienellä panostuksella voi olla suuri merkitys. Seuraavia vinkkejä noudattamalla työnhakusi alkaa pian tuottaa toivottua tulosta!
1. Keskity laatuun, älä määrään
Muutama huolella laadittu hakemus on parempi kuin kymmenen hutaisten kirjoitettua. Mieti käytetty aikasi investointina – mitä enemmän aikaa käytät ja parempaa jälkeä teet, sitä suurempi palkkio on mahdollisesti luvassa.
2. Kun löydät kiinnostavan työpaikan, älä lähetä hakemusta saman tien
Sen sijaan, etsi ensin tietoa yrityksestä ja työpaikasta, sekä ota yhteyttä ja kerro mielenkiinnostasi. Sen jälkeen voit laatia työhakemuksen ja ansioluettelon hankkimiesi tietojen pohjalta. Tällä tavoin pidät huolen, että sinut huomataan ja olet valmiina työhaastatteluun.
3. Mukauta ansioluettelosi haettavan paikan mukaan
Sisällytä vain haettavan työpaikan kannalta olennaiset tiedot ansioluetteloosi. Mieti, millaista paikkaa olet hakemassa ja minkälaisia ominaisuuksia ja taitoja tehtävässä vaaditaan. Jos työkokemusta on jo kertynyt, ensimmäiset kesätyöpaikat voi jättää mainitsematta, jos ne eivät tuo lisäarvoa haettavaa paikkaa ajatellen.
4. Googleta itsesi
Pidä huoli, että näkyvyytesi sosiaalisessa mediassa auttaa sinua työnhaussa, eikä hankaloita sitä. Ole aktiivinen kanavissa, joissa haluat julkista näkyvyyttä ja muista piilottaa henkilökohtaisimmat asiat, joita et halua kenen tahansa näkyville. Esimerkiksi Twitter-tili voi kertoa kiinnostuksen kohteistasi työnantajalle.
Vaikka työnhakijoiden googlailu on kiellettyä rekrytointiprosessin aikana, monet työnantajat tekevät sitä silti. Sosiaalisen median profiilisi voivat antaa työnantajalle hyödyllistä lisätietoa taustasi, joten ne kannattaa myös linkittää ansioluetteloon mukaan.
5. Verkostoidu
Milloin viimeksi kysyit tuntemattomalta ihmiseltä tai tutun tutulta, mitä he tekevät työkseen? Älä pelkää verkostoitumista, vaan hyödynnä mahdolliset tilaisuudet keskustella erilaisten ihmisten kanssa. Älä myöskään aliarvioi jo olemassa olevia verkostojasi. Tulevaisuuden työnantajasi voi löytyä yllättävältä taholta!
6. Jos et kysy, vastaus tulee aina olemaan ei
Unelmiesi työnantaja ei tiedä olemassaolostasi, jos et anna kuulua itsestäsi. Jos todella haluat jonkin työpaikan, anna sen näkyä työnantajalle. Jos ilmoituksessa on annettu yhteystiedot, kenelle voit soittaa, soita. Älä aliarvioi itseäsi, aina kannattaa yrittää!
Onnea työnhakuun!