Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Erotu muista työnhakijoista! 3 vinkkiä kylmämeilin laatimiseen

$
0
0

Ajoittain työnhaku saattaa tuntua hyvinkin turhauttavalta. Näet aikaa ja vaivaa CV:n ja hakulomakkeiden täyttämiseen, kuitenkin ainoa vastaus, jonka tunnut saavan on: ”Kiitos mielenkiinnostasi yritystämme kohtaan, mutta valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.”

Mutta miksi…?

Avoimiin työpaikkoihin hakee kymmeniä tai jopa satoja henkilöitä. Ymmärrettävästi tässä tilanteessa rekrytoijan on vaikea sisäistää jokaisen hakijan taustoja, ominaisuuksia tai sitä millä tavoin kyseinen hakija pystyisi tuomaan lisäarvoa yrityksen toimintaan. Jossain tapauksissa hakemuksesi saattaa jäädä pinon pohjalle vain siitä syystä, että rekrytointijärjestelmä on automatisoitu. Tekstistä ei löydy haluttuja avainsanoja eikä koulutuksesi tai työkokemuksesi satu suoraan kohtaamaan ilmaistujen vaatimusten kanssa.

Tämän rekryviidakon läpi on kuitenkin reitti. Ei vanhan kansan kylmäsoitto, vaan kylmäsähköposti eli ”kylmämeili”. Hyvin hiottu sähköposti saattaa poikia keskustelun, joka herättää rekrytoijassa intoa ja mielenkiintoa edetä kanssasi haastatteluun.

Tässä kolme vinkkiä, joita voit käyttää valmistellessasi kylmämeiliä:

1. Selvitä taustat

Mieti kenelle sähköposti olisi hyvä lähettää? Mitkä ovat kyseisen henkilön vastuut tai asema yrityksessä ja mistä yrityksen osa-alueesta tai toiminnoista henkilö voisi olla kiinnostunut?

Pyri etsimään mahdollisimman paljon tietoa yrityksen toimminnasta. Käy läpi sosiaalisen median kanavat (Twitter, Linkedin, Facebook, Youtube, Vimeo, Instagram). Etsi yrityksen julkaisemia artikkeleita tai blogikirjoituksia. Pyri selvittämään yrityksen arvomaailmaa ja tavoitteita. Sosiaalinen media saattaa tarjota hyvinkin hyödyllistä tietoa yhteydenottosi kannalta.

2. Ilmaise tiedostavasi yrityksen tavoitteet

Kun selvität yrityksen taustat pääset ilmaisemaan, että tiedät yrityksestä muutakin kuin vain nimen ja toimipaikan. Voit esittää mielenkiintoa osoittavan kysymyksen, jolla ilmaiset esimerkiksi tiedostavasi yrityksen tavoitteet. Parhaimmillaan kysymys osoittaa, että olet kiinnostunut yrityksen missiosta, ja että olet tietoinen siitä mitä alalla tapahtuu.

Mieti myös miten tavoittelemasi henkilö tai osasto, jossa hän työskentelee liittyy selvittämiisi tavoitteisiin. Näin saatat pystyä paremmin räätälöimään yhteydenottosi ja todennäköisemmin herättää haluamaasi kiinnostusta.

3. Ilmaise selvästi mitä lisäarvoa tuot

Pelkästään se, että osaat käyttää Office-ohjelmia ja omaat viiden vuoden kokemuksen vastaavista työtehtävistä, ei välttämättä anna sinulle erityistä etulyöntiasemaa. Mieti mitkä ominaisuuksistasi ovat sellaisia, joita muilta ei löydy. Miten juuri sinun kokemuksesi ja työpanoksesi auttaa yritystä tai osastoa tavoitteissaan?

Yksi tapa toteuttaa edellä mainittu on ehdottaa toimintatapaa tai ideaa, josta yritys hyötyy. Toinen tapa on kertoa onnistumisista, joiden avulla olet pystynyt tehostamaan toimintaa esimerkiksi aiemmassa työssäsi. Älä kuitenkaan ole ylimielinen. Liika leijuminen saattaa aiheuttaa lukijassa negatiivisia tunteita.

Muista myös, että olet kirjoittamassa tekstiä oikealle ihmiselle. Pidä tekstin sävy ystävällisenä ja kunnioittavana sekä muista pitää faktat lyhyinä ja tarkkoina.

Liitä meiliin myös CV:si ja lue vinkit CV:n kirjoittamiseen:

Erotu työnhaussa – katso 10 helppoa CV-ideaa
Vinkkejä opiskelijoille: CV kuntoon!
Ansioluettelo kuntoon 5 minuutissa – Toimi näin!
Oletko kirjoittamassa työhakemusta? Älä tuhlaa aikaa näihin 3 asiaan

Lue Duunitorilta myös:

Työnhakijan some-opas: Henkilöbrändäys kannattaa
Miten onnistua puhelinhaastattelussa? Älä sano näitä asioita

Aiheesta aiemmin kirjoittanut Inc.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles