Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Heidi haki työpaikkaa vain 7 minuutissa – mullistava hakutapa kerää kiitosta: ”Voiko työnhaku olla näin helppoa?”

$
0
0

Voisiko työpaikkaa hakea vain muutamassa minuutissa? Kyllä voi – ja hyvillä tuloksilla. Duunitorilaiset kertovat, miten nappasivat nykyiset työpaikkansa Duunitorin helpolla hakutavalla eli Dialogilla.

Kirjoita erottuva hakemuskirje, päivitä ja räätälöi CV, täytä samat tiedot rekrytointijärjestelmän lomakkeelle ja toivo parasta. Perinteinen työnhaku on raskasta, aikaavievää ja usein työnhakijan näkökulmasta täysin vailla järkeä.

Siksi me Duunitorilla luovuimme CV:istä ja hakemuskirjeistä omissa rekrytoinneissamme jo marraskuussa 2019, eikä taakse ole tarvinnut katsoa.

Olemme käyttäneet Duunitorin helppoa hakutapaa eli Dialogia jo yli 45 omassa rekrytoinnissamme, joissa on ollut mukana yli 4 000 hakijaa. Dialogin kautta joukkoomme on liittynyt jopa 50 duunitorilaista.

Kun mukaan lasketaan myös asiakkaidemme Dialogilla tekemät rekrytoinnit, nousee tehtyjen rekrytointien määrä reilusti yli viiteen tuhanteen. Näissä rekryissä on ollut mukana yli 58 000 hakijaa.

Dialogi on työpaikkailmoitukseen upotettava hakupolku, jossa hakija vastaa muutamaan monivalinta- ja avoimeen kysymykseen. Tarvittaessa hakija voi avata työkokemustaan tarkemmin lisäämällä linkin LinkedIn-profiiliinsa. Kaiken tämän voi tehdä sujuvasti mobiilissa.

Nyt Dialogilla rekrytoidut duunitorilaiset kertovat, millainen kokemus työnhaku oli – ja syyt, miksi helpon työnhaun pitäisi tänä päivänä olla sääntö eikä poikkeus.

Työnhakija voi halutessaan vastata työpaikkailmoituksen kysymyksiin helposti ja nopeasti puhelimella.

5 syytä tehdä työnhausta helpompaa

1. Työpaikkaa voi hakea heti – vaikka bussissa

Istut bussissa matkalla töihin ja selailet sosiaalista mediaa, kun ruudulle ponnahtaa mainos kiinnostavasta työpaikasta. Klikkaat ilmoituksen auki ja innostut tehtävänkuvauksesta. Tämä paikka on kuin sinulle tehty! Päätät kirjoittaa hakemuksen ja päivittää CV:n, kunhan sinulla on enemmän aikaa – ehkä viikonloppuna? Päivät kuitenkin valuvat ohitse ja työpaikka jää hakematta. Tunnistatko tilanteen?

Vielä vuosi sitten kuvaillun kaltainen tilanne oli Maija Lamminpäälle lähes arkipäivää:

”Olin selannut työpaikkailmoituksia aktiivisesti jo jonkin aikaa ja jättänyt kiinnostavia paikkoja selaimen välilehtiin auki, mutta en tainnut lähettää yhtään hakemusta. Syy oli se, että minulla on tapana ajautua hinkkaamaan hakemusta ja CV:tä useiksi tunneiksi. Töiden hakeminen tuntui vaivalloiselta, ja mietin, ettei sieltä kuitenkaan kuulu mitään vaikka uhraisin kokonaisen päivän hakemuksen viilaamiseen.”

Kun vastaan tuli ilmoitus työpaikasta Duunitorin asiakaspalvelussa, ei linkkiä tarvinnut hillota tulevaa hakemista varten.

”Bongasin paikan puhelimella ja päätin heti laittaa hakemuksen, kun se vaikutti niin helpolta. Noin puolessa tunnissa olin jo lähettänyt hakemuksen.”

Myös asiakaspalvelun ja digimarkkinoinnin tehtävissä työskentelevä Heidi Vuorenmaa liittyi Duunitorin tiimiin osittain helpon työnhakumahdollisuuden ansiosta – hän jätti hakemuksensa linja-autossa.

”Aikaa hakemiseen puhelimella meni maksimissaan seitsemän minuuttia. Oli mahtavaa, ettei tarvinnut venailla himaan asti CV:n ja kaikkien mahdollisten liitteiden kanssa.”

2. Helppo haku tekee passiiviisista työnhakijoista aktiivisia

Lotta Viljamaa jätti hakemuksen Duunitorin avoimeen työpaikkaan 15 minuutissa. ”Nopeus ja vaivattomuus saivat hakemaan. Myös hyvä viestintä rekryn etenemisestä teki vaikutuksen”, hän kertoo. Kuva: Petri Virkkunen

Duunitorin toteuttamassa kyselyssä 86 prosenttia vastaajista kertoo selailevansa työpaikkailmoituksia, vaikka ei varsinaisesti olisi työnhaussa. Hakeminen tyssää kuitenkin usein vaiheeseen, jossa on kirjoitettava työhakemus, päivitettävä CV ja täytettävä pitkä lomake.

Kun työn hakeminen on tehty helpoksi, tulee uusiin mahdollisuuksiin tartuttua todennäköisemmin. Sen huomasi myös Lotta Viljamaa, joka jätti hakemuksensa isolta osin juuri helpon hakutavan ansiosta. 

”Olin tyypillinen passiivinen työnhakija, eli en ollut aktiivisesti työnhaussa. Jos olisi pitänyt ryhtyä päivittämään CV:tä ja tekemään hakemuskirjettä, olisi saattanut jäädä hakematta, vaikka Duunitorille halusinkin töihin”, nykyään itsekin Dialogin parissa työskentelevä Lotta myöntää.

Myös Duunitorin asiakaspalvelun asiantuntija Anne Puttonen kertoo, ettei olisi todennäköisesti hakenut töitä perinteisellä hakutavalla.

”En olisi 100 prosentin varmuudella täällä töissä ilman Dialogia. Olin passiivinen työnhakija, jolla oli päällä kauhea korona-ahdistus ja halu johonkin uuteen, mutta kynnys CV:n päivittämiseen ja hakemuskirjeiden kirjoitteluun tuntui ihan ylitsepääsemättömältä”, Anne toteaa.

3. Hyvä hakijakokemus vahvistaa työnantajabrändiä

Tommi Kolsi kertoo käyttäneensä työpaikkojen hakemiseen usein monta tuntia. Duunitorille hän haki alle 15 minuutissa. ”Toivottavasti työnantajat tajuaisivat, että näin he saisivat paljon enemmän hakemuksia!”

Myös heille, jotka olisivat hakeneet työpaikkaa perinteiselläkin tyylillä, Dialogi oli iloinen yllätys.

”Työpaikka oli itsessään niin kiinnostava, että olisin hakenut joka tapauksessa. Hakutapa oli kuitenkin todella miellyttävä, koska vihaan tavallisten hakemusten kirjoittamista ja CV:n muokkaamista hakukohtaisesti. Minulla menee siihen yleensä monta tuntia”, kertoo Campaign Graduate Tommi Kolsi.

Hakijakokemus on kriittinen osa rekrytoinnin onnistumista ja työnantajakuvan muodostumista. Sen rakentaminen alkaakin jo työpaikkailmoituksessa – ja siinä, miten vaivattomaksi hakeminen on tehty.

Sisältöpäällikkö Martina Mutikainen ei etsinyt aktiivisesti töitä, mutta ilahtui Duunitorin helposta hakutavasta ja jätti hakemuksensa 15 minuutissa.

”Ensifiilikseni oli, että miksi työnhaku ei ole aina tätä. Näppärä hakutapa vahvisti entisestään hyvää mielikuvaa Duunitorista.”

Myös pitkään rekrytointien parissa työskennellyt ja Duunitorilla digimarkkinoinnin pariin hypännyt Liljaana Lähteenkorva allekirjoittaa Dialogin hyödyt:

”Tämä on erittäin hakijaystävällinen hakutapa, joka myös haastaa rekrytoijaa miettimään, mikä tieto on oikeasti tärkeää haun alkuvaiheessa.”

Liljaana Lähteenkorva kokee, että myös alanvaihtaja hyötyy Dialogin räätälöidyistä kysymyksistä. Hän jätti hakemuksensa kotisohvalta näppärästi mobiilissa.

4. Selkeät kysymykset säästävät hakijan ja rekrytoijan aikaa

Usein työpaikkailmoituksissa listataan paljon odotuksia ja edellytyksiä, joiden perusteella työnhakija arvioi, olisiko paikka hänelle oikea. Toiveiden ja vaatimusten viidakossa voi olla vaikeaa arvioida, mitkä asiat ovat tärkeitä mainita työhakemuksessa.

Dialogissa hakijalta kysytään vain 1–5 tehtävän kannalta olennaista kysymystä. Duunitorilla kampanjoinnin asiantuntijana työskentelevä Kristiina Poranen pitää käytäntöä fiksuna.

”Helpointa oli se, ettei tarvinnut kerätä turhia dokumentteja tai kirjoittaa pitkiä hakemuskirjeitä. Sain vastata helposti ja napakasti. Samalla säästin sekä omaa että rekrytointia tekevien aikaa.”

Maijalle oli tärkeää, että kysymykset kertoivat selvästi, mitä ominaisuuksia työntekijältä edellytetään.

”Perinteisissä hauissa alkaa helposti miettiä, että en kehtaa hakea, jos en täytä kaikkia kriteereitä. Tässä taas tuli fiilis, että jes, minullahan on niitä ominaisuuksia, mitä haetaan.”

Esa-Matti Korpioja haki systemaattisesti työ- ja harjoittelupaikkoja, joten hänellä riitti vertailupohjaa erilaisiin työnhakuportaaleihin ja -prosesseihin. Haku Duunitorin Graduate-ohjelmaan onnistui kuitenkin yllättämään.

”Ensimmäinen ajatukseni oli, voiko työn hakeminen olla näin vaivatonta. Osaan työpaikoista haettiin lähettämällä hakemuskirje ja CV sähköpostilla, toisiin sai syöttää järjestelmiin useampaan otteeseen samat tiedot, jotka olisivat löytyneet myös hakemuksesta ja ansioluettelosta. Näiden kokemusten jälkeen haku ilman hakukirjettä tai CV:tä tuntui jopa hieman oudolta. Ajattelin, että tuskinpa pääsen jatkoon, mutta täällä sitä ollaan.”

Kristiina Poranen oli varautunut käyttämään bongaamansa työpaikan hakemiseen paljon aikaa. Lopulta hakemuksen jättämiseen kului vain 5 minuuttia. Kuva: Juha-Pekka Mykrä

5. Oikeat kysymykset mittaavat oikeita asioita

Hakupolun kysymykset määritellään huolella jokaista Dialogi-rekrytointia varten, jotta hakijoiden osaaminen ja motivaatio haettuun tehtävään tulevat mahdollisimman selväksi. Tämä helpottaa paitsi rekrytoijien, myös hakijan työtä.

”Olin alanvaihtaja, joten ehdottomasti kivointa oli, että pystyin tuomaan esille vain relevantteja asioita itsestäni. Oli hienoa, että ei tarvinnut pelätä, että rekrytoijan huomio kiinnittyisi vaikkapa siihen, mitä tein seitsemän vuotta sitten”, Liljaana kertoo.

Dialogihaussa keskiössä on osaaminen, ei kaunis ansioluettelo tai runollinen hakemuskirje.

”Hakemuskirje mittaa mielestäni eniten sitä, kuinka hyvä kirjoittaja hakija on. Se ei todellakaan ole relevanttia suurimmassa osassa työtehtävistä”, Maija muistuttaa.

Martina on samaa mieltä:

”Tähän suuntaan rekrytoinnin on tulevaisuudessa mentävä! Monet kaverini ovat tuskailleet pitkien hakemuskirjeiden kanssa, koska eivät koe kirjoittamisen olevan vahvuuksiaan. Dialogi auttaisi heitäkin varmasti!”

Lyhyt vastaustila pakottaa hakijan kiteyttämään arvonsa työnantajalle, mikä ei välttämättä ole ihan helppoa. Se on kuitenkin arvokas taito myös tulevaisuudessa.

”Aluksi mietitytti, miten saan tuotua itsestäni parhaat puolet esiin lyhyissä avoimissa vastauksissa. Kaikessa lyhykäisyydessään onnistuin kuitenkin antamaan itsestäni sellaisen kuvan, kuin halusinkin”, Duunitorin asiakkuuspäällikkö Anne Jaranka iloitsee.

Lue myös:

Susanna testasi rekrytointia ilman CV:tä ja hakemusta – työnhakijat yllättyivät: ”Voiko näin helppo hakutapa olla totta?”

Aino, 33, kyllästyi järjettömään työnhakuun – uudenlainen ilmoitus hurmasi: ”Näin sen pitäisi aina mennä”

Huikea hakijakokemus! Kaisa kokeili rekrytoida uudella tavalla – hylätytkin työnhakijat suitsuttivat yritystä

Voisiko töitä hakea ilman CV:tä ja räätälöityjä hakukirjeitä? Työnhakupalvelu Duunitori testasi – tulokset puhuvat puolestaan

The post Heidi haki työpaikkaa vain 7 minuutissa – mullistava hakutapa kerää kiitosta: ”Voiko työnhaku olla näin helppoa?” appeared first on Duunitori.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles