Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

5 helppoa vinkkiä – Näin teet hyvän työpaikkailmoituksen

$
0
0
unsplash_52b6b4db7397c_1

Etsitkö tulevaisuuden tekijöitä työskentelemään tiimiisi? Haetko kokenutta, aikaansaavaa ja ammattimaista johtajaa tuomaan uusia tuulia yrityksesi toimintaan? Kun etsit uusia työntekijöitä julkisella haulla, hyvän työpaikkailmoituksen tekemiseen kannattaa panostaa. Näin varmistat, että saavutat pätevät henkilöt, herätät heidän mielenkiintonsa sekä lopulta rekrytoit oikeat henkilöt yritykseesi.

Hyvä työpaikkailmoitus on riittävän informatiivinen ja houkutteleva potentiaalisia työnhakijoita ajatellen. Seuraavat viisi kohtaa toimivat punaisena lankana houkuttelevan ja selkeän työpaikkailmoituksen luomisessa:

1. Ytimekäs kertomus yrityksestäsi

Työpaikkailmoituksessa on hyvä kertoa yrityksestäsi pähkinänkuoressa. Pohdi, mitkä tekijät yrityksessäsi vetoavat mahdollisiin kandidaatteihin ja korosta niitä. Voit esimerkiksi kertoa yrityksesi mission, tärkeimmät saavutukset ja mainita mahdollisista palkinnoista. Yritysesittelyssä kannattaa pohtia kohderyhmäsi käyttämää kieltä, jotta voit todennäköisimmin saavuttaa heidän huomionsa. Kielen käytössä tulee huomioida tekstin muodollisuus, äänensävy sekä ammattikielen käyttö.

2. Työnkuvaus

Kerro lyhyesti yhdellä kappaleella työnkuvan olennaiset piirteet, jotta työnhakija ymmärtää olennaiset aspektit tarjotusta työstä. Kuvaus voi sisältää esimerkiksi:

  • Tarkan ja houkuttelevan työnimikkeen
  • Ensisijaiset tehtävät
  • Mahdollinen koeaika
  • Työnjohtajan sekä mahdollisen tiimin esittelyn

Työnkuvausta on vielä hyvä avata parilla kappaleella, jossa kerrot yksityiskohtia työnkuvaan kuuluvista rutiinitöistä. Jotta saat niin sanotut rutiinityöt kuulostamaan mahdollisimman houkuttelevalta voit esimerkiksi kertoa työntekijän mahdollisuuksista tehdä erilaisia tehtäviä sekä saavuttaa tiettyjä tavoitteita. Pidä myös mielessä kandidaattien omat tavoitteet ja korosta näitä tekstin sisällä mahdollisimman paljon.

3. Ihannetyöntekijän profiili

Seuraavissa kappaleissa on hyvä kertoa minkälainen on ihannetyöntekijä. Tähän riittää kaksi kappaletta, joihin on hyvä kirjoittaa työntekijän piirteet ja ominaisuudet, joita työnkuva vaatii sekä mahdolliset ihannepiirteet, jotka lisäävät palkkauksen mahdollisuutta.

  • Kyvyt sekä vahvuudet
  • Kelpoisuusehdot
  • Kokemukset ja saavutukset
  • Koulutuksellinen tausta
  • Piirteet, jotka lisäävät mahdollisuutta tulla valituksi
4. Palkka

Palkkaus kannattaa kuvata realistisesti asettamalla palkkahaarukka, jonka sisällä työntekijän kokemus vaikuttaa. Jos palkkaus määräytyy tietyn työehtosopimuksen mukaan, kannattaa se mainita jo työpaikkailmoituksessa (esim. KVTES). Palkkaosioon kannattaa sisällyttää:

  • Palkka
  • Luontaisedut
  • Uramahdollisuudet (taidot, jotka työnhakija oppii työssään, mahdollinen kontaktiverkko)
5. Yksityiskohdat

Viimeisenä, muttei vähäisempänä, hakemus tulee viimeistellä informatiivisilla tiedoilla. Tarkoituksena on tehdä hakemuksen tekeminen työnhakijoille mahdollisimman helpoksi ja ymmärrettäväksi:

  • Kuinka työtehtävää haetaan; tarkat ja yksityiskohtaiset ohjeet
  • Mitä työnhakuprosessi sisältää; päivämäärät
  • Miten ottaa yhteyttä; mistä hakija voi saada lisätietoa

Työpaikkailmoitus on vielä hyvä käydä läpi myös mahdollisen ihannekandidaatin kanssa, jotta saat palautetta hakemuksesi toimivuudesta. Kun olet luonut työpaikkailmoituksen, jonka tiedät toimivan, voit olla varma sen tehokkuudesta.

Työpaikkailmoituksen luominen ei yksinään kuitenkaan riitä. Tämän jälkeen työpaikkailmoituksesi on saatava työnhakijoiden tietoisuuteen eri verkostojen kautta ja me Duunitorilla tarjoamme siihen useita toimivia ratkaisuja.

Oletko rekrytoimassa uusia osaajia?

Tarjoamme valtakunnallisen näkyvyyden Suomen laajimmassa sosiaalisen median työnhakupalvelussa; sivustollamme vieraillaan viikoittain 100 000 kertaa ja työpaikkasivujamme seuraa yli 200 000 työpaikoista kiinnostunutta henkilöä eri sosiaalisen median kanavissa. Tämän lisäksi työpaikat ohjataan kymmenille kumppanisivustoille (kuten esimerkiksi Uusi Suomi, Otavamedia, Uranus, Keskisuomalainen sekä kymmenet ammattiliitot).

Työpaikkailmoituksen jättäminen Duunitorille on ilmaista. Valitsemalla kampanjan ilmoitus saa lisänäkyvyyttä ja tavoittaa enemmän potentiaalisia työnhakijoita tarkan kohdennuksemme avulla. Lue lisää: Duunitorin ilmoituskampanja


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles