Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Pikaopas muutosjohtamisen uhreille

$
0
0

Työelämän muutoksissa kaikilla osapuolilla on merkitystä, ja muutoksen toteuttaminen on kaikkien vastuulla. Vastuu muutoksesta saattaa olla oman tonttisi ulkopuolella, mutta myös sinä voit tehdä paljon onnistumisen eteen. 

Hyvä muutosjohdettu, et ole yksin. Joka päivä jonkun yrityksen tarinaan tulee uusi luku, ja tarinan henkilöiden maailmaa hämmennetään.

Miltä muutosjohtaminen teillä näyttää?

Jos sinun yrityksessäsi muutosjohtamista on edes jotenkin funtsittu, saatat löytää itsesi seuraavista tilanteista:

Saat kutsun auditorioon kuuntelemaan toimitusjohtajan videopuhelua Alankomaista. Kuulet tulevista muutoksista nyt ensi kertaa murteisella korporaatioenglannilla. Lopuksi toimari toivottaa päivänjatkot ja kehottaa ottamaan kahvia ja pullaa. Paitsi että pullat ovat Amsterdamissa, ja täällä Suomessa poistutaan pullatta vähin äänin omalle työpisteelle.

Tiimipalaverissa esimiehesi väistelee kysymyksiä, sillä hänen tietonsa tilanteesta ovat ohuenlaiset. Joku järjestelmäjuttu, tiimejä tuunataan, kulukuuri, innovaatiota lisää, ei juurikaan irtisanomisia… JUURIKAAN? KUKA LÄHTEE? No ei tässä nyt mitään yyteitä olla käymässä, mutta onhan selvää, että kustannustehokkuus ei ole ollut hyvällä tasolla kuukausiin…

Olet sidosryhmäkohtaisen muutoshallinnan suunnitelmaexcelin solussa W128, jossa kerrotaan, kuinka sektorisi 7G osallistuu sitouttavaan muutostyöpajaan lokakuussa, saatuaan ensin syyskuussa sisäisen uutiskirjeen (jossa on positiivinen blogikirjoitus, kuinka muutos toteutettiin onnistuneesti sivukonttorissanne Belgiassa), ja tämän jälkeen muutosjohtaminen onkin osaltasi kuitattu.

Miltä tämä sinusta tuntuu? Oletko rauhallinen, onnellinen, sitoutunut ja tuottelias yrityskansalainen?

Jos muutos tuli täysin puun takaa, on hyvin mahdollista, että kommunikointi firman tilanteesta ja suunnasta on jäänyt johdolta tekemättä. Jokaisella meillä on vastuumme kuunnella, kun yritystä koskevaa informaatiota meille kerrotaan, mutta on kokonaan toinen tarina, jos asioista ei viestitä tai niitä ei tarjoilla asioihin perehtymättömälle ymmärrettävässä muodossa.

Muutos on valitettavan usein väistämätön; on pakko muuttua tai edessä voi olla yritystoiminnan lakkaaminen. Henkilöstön kannatteleminen muutoksessa on elinehto toimintakyvyn säilyttämiselle ja uuden rakentamiselle. Siksi yrityksen kannattaa ja kuuluu ottaa muutosjohtaminen agendalleen.

Muutos ja minä

Mitä ihmettä voin tehdä, jos homma ei luista?

Ole mukana ja kanna vastuusi! Osallistu niihin muutostyöpajoihin, kysy ja kyseenalaista. Älä leimaudu ärsyttäväksi häiriköksi, mutta vaadi aitoja vastauksia ja läpinäkyvyyttä.
Toteuta muutos omassa piirissäsi: et välttämättä voi koko korporaatiolle mitään, mutta omassa tiimissäsi tai omassa verkostossasi voit paljonkin. Älä märehdi ja spekuloi, vaan auta ja opi muiden kanssa. Miten tästä tehdään mahdollisimman hyvä meille?
Tee parempi! Jälleen kerran, korporaatiostrategian suunnan muuttaminen voi olla hiukan kaukaa haettua, mutta kuka estää toteuttamasta muutoshallintaa elämänmakuisemmin ja inhimillisemmin? Varmista selustasi, varmistu oikeasta suunnasta ja anna palaa. Yritysskenessä on liian vähän hallittua anarkiaa.
Huolehdi itsestäsi ja jaksamisestasi. Piste.

Ja realismin nimissä: päivitä cv:si. Tänään huonosti johdettu yritys on usein huomennakin kurpitsa.

The post Pikaopas muutosjohtamisen uhreille appeared first on Duunitori.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles