Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Miten löytää piilotyöpaikat – 6 vinkkiä

$
0
0
human-1138001_1920

Piilotyöpaikat ovat nyt pinnalla oleva puheenaihe. Sitran tuoreen tutkimuksen mukaan vain joka neljäs suomalainen on löytänyt työpaikkansa avoimella haulla. Sinullakin on varmasti paljon hyviä taitoja, joita vastaavan työpaikan haluaisit löytää. Mutta miten se onnistuu, jos tiedossasi on vain murto-osa avoimista työpaikoista? Keräsimme vinkit, joilla moninkertaistat mahdollisuutesi!

1. Uutiset sisältävät vihjeitä

Ajankohtaisia uutisia seuraamalla voi saada paljon vinkkejä uusista työpaikoista. Esimerkiksi nimitysuutisesta voi päätellä, että työpaikassa tapahtuu mahdollisesti työpaikkojen kiertoa ja uusia tehtäviä voi vapautua. Lisäksi yritysten fuusio- ja saneeraustilanteissa sekä uusien projektien lanseerausvaiheessa voi syntyä uusia tehtäviä ja töitä. Esimerkiksi yrityksen laajentumisesta seuraa yleensä aina uusia työpaikkoja. Kannattaa seurata myös kasvavien alojen yrityksiä sekä startupeja: niissä on usein tarvetta uusille osaajille, mutta ei vielä resursseja panostaa suuriin rekrytointikampanjoihin. 

2. Verkostot 

Oman tuttavapiirin lisäksi kannattaa hyödyntää ammatilliset verkostot. Tee verkostojen luomisesta tapa: tällöin kasvatat automaattisesti mahdollisuuksiasi kuulla uusista työpaikoista. Suhteiden ylläpidossa ja rakentamisessa voit hyödyntää kätevästi esimerkiksi LinkedIniä. Jaa materiaalia, jolla on arvoa muille, niin saatat vastavuoroisesti myöhemmin saada sellaista myös takaisin.

3. Sosiaalinen media

Toisinaan työpaikkoja ilmoitellaan sosiaalisessa mediassa, vaikka varsinaista hakua ei olekaan käynnissä. Muutenkin somepalveluista löytyy paljon avoimia työpaikkoja helposti. Twitterissä voi etsiä avoimia paikkoja esimerkiksi hashtageilla #työpaikat ja #rekry. Paljon paikkoja ilmoitetaan myös vain LinkedInissä, jossa kannattaa liittyä oman alan ryhmiin jo verkostoitumisenkin takia.

Sosiaalisessa mediassa voi tuoda myös itseään esille työnantajille brändäämällä itsensä vaikka blogin avulla. Vinkkejä itsesi brändäämiseen löydät täältä.

piilotyöpaikat

4. Messut ja konferenssit

Messut ja konferenssit ovat erinomaisia paikkoja päästä keskustelemaan rekrytointihenkilöiden kanssa. Kun tuot osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi esille, voit saada yllättävän tiedon avoinna olevasta hiljaisesta paikasta.

5. Rekrytointiyritykset

Rekrytointiyritysten listoilla kannattaa pysyä aktiivisena ja päivittää ansioluetteloa tasaisin väliajoin. Kun uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin tarvitaan osaajia, rekrytoijat voivat katsoa ensin aiempia hakemuksia läpi ja etsiä sopivaa henkilöä niistä.

6. Suora kontaktointi

Suoran kontaktoinnin luulisi olevan itsestäänselvä keino, mutta yllättävän usein avoimista hakemuksista ei uskota olevan hyötyä. Siksi niitä ei jakseta myöskään lähettää. Kannattaa kuitenkin ennakkoluulottomasti laittaa hakemus itseä kiinnostaviin yrityksiin, sillä monet ovat työllistyneet lopulta juuri avoimen hakemuksen kautta.

Yritykset saattavat olla kyllästyneitä laajoihin rekryprosesseihin ja kymmenien, jopa satojen hakemusten läpikäyntiin. Heille saattaa olla paljon miellyttävämpi vaihtoehto se, että heidän tiedoissaan on jo yksi sopiva hakija. Tai ehkä rekrytointiprosessia ollaan juuri harkitsemassa, kun sopiva hakemus tupsahtaakin heidän käsiinsä. Kasvavissa yrityksissä tarve voi jopa syntyä hyvän hakemuksen myötä: “Tämän henkilön me haluamme yritykseemme!” Avoin hakemus onkin erinomainen väylä päästä käsiksi piilotyöpaikkaan.


Aiheesta ovat kirjoittaneet aiemmin mm. Business Insider ja Forbes.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles