Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Älä sorru yleisiin LinkedIn-mokiin – 5 helppoa korjausliikettä, joilla kohennat profiiliasi hetkessä

$
0
0

LinkedIn on yhä useammin tärkeä osa rekrytointia ja työnhakua – tuleva työnantajasi voi kurkata profiiliisi jo ennen kuin tiedät kiinnostavasta työpaikasta tai olet jättänyt hakemuksen. Älä siis anna työtilaisuuden lipsua sormiesi välistä, vaan viilaa profiilisi kuntoon.

Oletko jo perehtynyt LinkedInin perusperiaatteisiin? Tiedätkö, miksi profiili kannattaa luoda?

Kun perusteet ovat hallussa, on aika hienosäädölle. Käy profiilisi läpi ja pidä silmällä erityisesti alla listattuja asioita.

Katso vinkit LinkedIn-profiilin päivittämiseen myös videolta:

1. Poista geneeriset perustaidot profiilistasi

Kiinnitä alkuun huomiota profiilisi Skills & Endorsements– eli Taidot ja suositukset -kohtaan. Komeileeko listaisi kärjessä Microsoft Wordin käyttö tai muu vastaavaa perusosaaminen?

Wordin käyttö on toki hyödyllinen taito, ja saatat olla oikeasti haka siinä, mutta rekrytoijille tämä ei kerro paljoa sinusta.

Nosta siis mieluummin valokeilaan omaleimaisempia taitoja, joilla erotut joukosta ja jotka ovat kriittisiä työssäsi.

2. Tarkista, mitä aikamuotoa käytät työhistoriassasi

Työnhaussa CV tulee useimmiten päivitettyä, mutta LinkedIn-profiili jää usein retuperälle. Moni listaa uudet työtehtävänsä LinkedIniin, mutta jättää aiempien työtehtävien kuvaukset oman onnensa nojaan.

Selaa siis läpi LinkedIniin listaamasi työhistoria ja tarkista, missä aikamuodossa kuvaat työtehtäviäsi kunkin työpaikan kohdalla. Lukeeko kolme vuotta sitten päättämäsi pestin kohdalla yhä jotakin tämän tyylistä: ”Vastaan päivittäin työssäni…”? 

Jos näin on, muuta entisten työpaikkojesi kuvaukset menneseen aikamuotoon: ”Vastasin päivittäin…”

Tämä saattaa vaikuttaa pikkuasialta, mutta rekrytoijat selaavat profiileja läpi yleensä melko nopealla sykkeellä. Mitä selvemmin profiilistasi käy ilmi, mitä teet nyt ja mitä olet aiemmin tehnyt, sen parempi.

3. Älä listaa jokaista kurssia

Koulutustaustaa kannattaa tuoda esiin LinkedInissä, ja opintojesi ohella voit hyvin korostaa urasi kannalta tärkeitä yksittäisiä kursseja.

Älä kuitenkaan sorru listaamaan esimerkiksi jokaista kymmenistä korkeakoulututkintosi kursseista, sillä oikeasti relevantit opinnot sekoittuvat näin peruskurssien joukkoon.

Jos olet edistänyt uraasi tai syventänyt osaamistasi koulutuksissa myös tutkintoon johtavien opintojen ulkopuolella, listaa tällaisetkin kurssit ihmeessä profiiliisi. Tämä on hyvä tapa kertoa siitä, että olet kiinnostunut kehittämään osaamistasi.

4. Heivaa epäammattimainen profiilikuva

Profiilikuva on oiva tapa tuoda esiin omaa persoonaa LinkedInissä. Pidä kuitenkin mielessä, että LinkedIn on nimenomaan ammatilliseen vuorovaikutukseen tarkoitettu sosiaalisen median kanava.

Kuva on yksi ensimmäisistä asioista, joka kiinnittää vierailijan huomion profiilissa. Joten jos profiilissasi komeilee suttuinen selfie tai turhan epävirallinen otos, panosta ammattimaisempaan kuvaan.

Voit hyödyntää profiilikuvassa samoja niksejä kuin CV-kuvassa.

5. Muista mobiiliystävällisyys

Moni käyttää LinkedIniä puhelimella, joten huomioi mobiiliystävällisyys, kun lisäät tekstiä profiiliisi.

Vältä siis pitkiä tekstikappaleita ja tee profiilistasi helpommin luettava tekemällä kappaleista vähän lyhempiä kuin mitä äidinkielentunnilla aikoinaan opetettiin. Voit myös hyödyntää ranskalaisia viivoja ja vaikkapa asiallisia emojeita.

Lue myös:

Tiesitkö nämä? 10 LinkedIn-sääntöä, jotka jokaisen kannattaa muistaa

Miten aktivoitua LinkedInissä? 6 askelta, jotka vievät sinua eteenpäin urallasi

Oona Kankkunen saa jatkuvasti työtarjouksia LinkedInissä – tällainen henkilöbrändi vetää työnantajia puoleensa

7 vinkkiä LinkedInin tuottavampaan käyttöön – toimitko jo näin?

The post Älä sorru yleisiin LinkedIn-mokiin – 5 helppoa korjausliikettä, joilla kohennat profiiliasi hetkessä appeared first on Duunitori.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles