Quantcast
Channel: Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Tunnistatko itsesi? 7 asiaa, joita kannattaa välttää työnhaussa – voi vaikeuttaa työn saamista

$
0
0

Työnhaku voi olla pitkä ja turhauttava prosessi – eikä koko ajan voi tai tarvitse pysyä pelkästään positiivisena. Muutama asia voi kuitenkin hidastaa työnhakurupeamaa. Vältä näitä asioita työnhaussa.

Avoimia työpaikkoja riittää, mutta se ei aina tarkoita, että työnhaku kävisi helposti. Monia paikkoja hakee valtava joukko, ja töiden hakeminen on liian usein monimutkaista ja työlästä. Mutta mikä voi vaikeuttaa työpaikan saamista?

Listasimme asiat, joita kannattaa välttää, kun etsit töitä:

Vältä näitä asioita työnhaussa

1. Ainoastaan työnhakuun keskittyminen

Työnhaku vie aikaa, mutta muista keskittyä välillä myös muihin asioihin. Vietä aikaa ystäviesi ja perheen kanssa, tee kivoja juttuja ja harrasta jotakin. Töiden hakeminen on usein työlästä, puuduttavaa ja tylsääkin, joten muista tehdä muutakin.

Ja koska työnhaku käy täydestä työstä, siitä kannattaa tarpeen mukaan pitää lomaa. Kun palaudut välillä, sinulla on todennäköisesti myös enemmän voimia ja intoa työnhakuun.

2. Kielteisten vastausten ottaminen henkilökohtaisesti

On harvinaista, että pääset heti töihin ensimmäiseen tai edes toiseen tai kolmanteen paikkaan, johon haet. Tämäkin on tietysti mahdollista, mutta useimmiten työpaikan nappaaminen ei ole helppoa.

Lähes aina, kun joku rekrytoidaan, iso joukko muita pettyy. Moniin paikkoihin on valtava joukko hyviä hakijoita, joten ei kiitos -viesti ei tarkoita, että sinussa on jotain vikaa. Joku muu vain onnistui tällä kertaa paremmin.

Pyri siis hyväksymään hylkäävät vastaukset ja yritä ottaa niistä opiksi. Kannattaa myös aina kysyä palautetta, jos et tullut valituksi.

3. Vain sellaisten työpaikkojen hakeminen, joita muutkin hakevat

Työpaikkoja kannattaa etsiä Duunitorin lisäksi myös muista kanavista. Silloin kilpailua on vähemmän. Seuraa siis sinua kiinnostavien työnantajien kotisivuja ja sosiaalisen median kanavia.

Kaikista avoimista työpaikoista ei ilmoiteta julkisesti, joten kannattaa olla suoraan yhteydessä potentiaalisiin työnantajiin ja lähettää avoimia hakemuksia.

Kerro mahdollisuuksien mukaan myös tutuille ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, että etsit töitä. Moni nappaa nimittäin työpaikan verkostonsa avulla.

Kun katselet avoimia työpaikkoja, pyri myös olemaan ennakkoluuloton. Tietyt, usein laajalti tunnetut työnantajat ovat todella suosittuja työnhakijoiden keskuudessa. Muidenkin joukossa voi kuitenkin piillä helmiä.

4. Epäselvän työhakemuksen kirjoittaminen

Rekrytoijat ja esihenkilöt lukevat usein valtavan määrän työhakemuksia etsiessään uutta osaajaa. Kannattaa siis kirjoittaa selkeä työhakemus, joka kiinnostaa lukijaansa.

Työhakemuksessa ei tarvitse mainita jokaista entistä työpaikkaa, jos niitä on ehtinyt kertyä jo useita. Tärkeämpää on kertoa, mitä osaat tehdä, miksi haet kyseiseen työtehtävään ja miksi juuri sinut pitäisi valita.

5. Työnantajilta piiloutuminen

Älä pelkää tuoda itseäsi ja osaamistasi esille – itsevarmuus ja ylimielisyys ovat kaksi täysin eri asiaa. Kun etsit työpaikkaa, älä piileskele. Tee esimerkiksi osaamistasi kuvaava Linkedin-profiili, jotta sinut löydetään helpommin.

6. Jokaiseen löytämääsi avoimeen työpaikkaan hakeminen

Jos haet jokaiseen mahdolliseen avoimeen työtehtävään, saatat unohtaa, mitä todella haluat tehdä työksesi. Saatat myös helposti tyytyä työpaikkaan, johon et hakenut tosissasi.

Jos lähetät älyttömästi työhakemuksia, niiden laatu luultavasti kärsii. Silloin et todennäköisesti pysty perehtymään työnantajiin kunnolla etkä pysy kärryillä hakemuksistasi. Pahimmassa tapauksessa et muista ollenkaan, mihin työtehtävään olet hakenut, kun kutsu haastatteluun saapuu. Eli panosta siis mieluummin hakemusten laatuun kuin määrään.

7. Kilpailijoiden unohtaminen

Varmista, että erotut muista työnhakijoista. Mieti kykyjesi ja kokemuksesi lisäksi suurimpia saavutuksiasi. Muilla työnhakijoilla saattaa olla samoja kykyjä kuin sinulla, mutta saavutuksesi ovat uniikkeja. Mitä paremmin tiedät omat vahvuutesi ja heikkoutesi, sitä todennäköisemmin erotut muista ja nappaat unelmiesi työpaikan.

Lue myös:

Työttömäksi jäänyt Sirkka, 51, koki torjunnan toisensa jälkeen – yksi oivallus muutti työnhaun: ”Saattoi olla jopa neljä työhaastattelua viikossa”

Asiantuntija paljastaa työnhakijoiden yleisimmät virheet – oletko sortunut näihin?

Oletko sinäkin sortunut näihin? Katso työhakemusten pahimmat kliseet – ja miten erotut joukosta

The post Tunnistatko itsesi? 7 asiaa, joita kannattaa välttää työnhaussa – voi vaikeuttaa työn saamista appeared first on Duunitori.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1445

Trending Articles